BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 2 January 2012

HangOut Wth My ClassMate

 ^-^ 10/12/2011 <At Crystal Seafood Cafe>
Asslmkm..salam sejahtera & salam 1 Malaysia..Muahahaa..Cam PM lak bg salam....M0ga kalian y singgh beradu d laman blog sy nieh d berikan kesihatan dan pelindungan rahmat kasih sayang Dari ALLAH S.W.T....Bl0g d update t0k sekian kalinya ini untuk berk0ngsi saat2 indah besama kekawan STPM semasa hang0ut bersama..Tp ianya jg turut disertai 0leh adik2 juni0r STPM kami yg baru saja melangkh masuk ke l0wer 6 pertenghn bulan 5...Actually event nieh dh lama kita0rng plan,,last2 10/12 merupkn tarikh y paling sesuai t0k kita0rng laksanakn...Dalam event ini kitA0rg memilih Rest0ran Crystal Seafood Cafe sbg tmpt persinggahan sekaligus mrangkp tmpt t0k kami merealisasikan Acara penyerahan kuasa MPP kepada junior2 kami y telah dipilih....Tarikh ini jga merupkn tarikh dn kali terakhir kami keluar  bersama dlm perancangan y d anjurkn 0leh phk sk0lah..Saat1 ini akn mnjadi As A Sweet mem0ries t0k kami smua..Buat guru2 upper 6,,kita0rng xkn pernh lupa saat2 ini dn jsa baik kalian smua mmbntu kami seni0r2 upper 6 merealisasikn hasrat hang0ut bersama....






Hahah..ak perkenalkan member2..
  Dari kiri Hafiza,y tengah Syarifah,kanan pula Atika n lasst 0ne kt blakang y tngh sibuk kemaskn tudung2 nmanya Mira..Xsab0r nk pie rehat lah2 si Mira nieh....Alasannya malas nk beratur panjang n Meraung kt Mak cik kantin t0k beli Nasi...:)








Peacccy00...^_^..
    yg nieh plak ak kenalkan...
Blakang dari kiri 2 nmanya Fazila nd tepinya 2 Mila..Mnakala y kt depan dari kiri Afifah,,tngah2 Ainin..Tp kt dlm kelas kita0rng pnggil dia ngn pnggilan MRS tahit lalat,,hahha mna xnya kt mukanya2 bnyk tahit llt y hnggp..N latsly Anita...Anita jgk ada gelaran nya sndrir iaitu Datin c0z ape saje y kita0rng nk beli,,dia slalu twrkn cek palsunya 2..Nak blanje lah k0n0n..('0'.)




Nieh saje pic y mmpu ak snap saat hang0ut ngn classMate c0z kt sana bnyk lg benda y perlu kita0rng settle kan...








Hermm..Nmpknya si Fazila nieh dah xsab0r benar nk mkn,,,dari smpai kt situ hnggalh dah d0p kt dpean mknn,,asyik senyum meleret je...hahah..s0rry kawan...gurau je...














hehe...U all nmpk x kawan i yg ujung skali2...alah..y tunduk s0pan2....???..Namanya Ayuni..Dia nieh memang sush nk kasi 0rg ambik pic dia..enth pae lah mslhnya...Kt dlm kelas kita0ng pnggil dia ustazah c0z dulu dia penah sk0lah kt sk0lah Agama....Frst kita0rng kenl dia,,Bdknya pendiam sgt..tp kusangka pans brpnjngn,,rupanya gelap d tngh mlm,,sjk brkwn ngn kita0ng,,dia mula jd geng 1 kepala ngn kami..Gelak n buat bising sama2










Weh...!!..Sejak bila Cari Gaji lebih sini..???0oo..Wat cari duit p0ket lbh xkasi tahu eh...??!! Nak dia je p0ket kenyang..Habiss kita0rng,,men0nggeng ngn p0ket 0...???












Nieh antara juni0r y hadir bersama n hanya 2 0rng nieh je y ak smpt snap pic c0z di0rang satu meja makan ngn ak.....Dalam leka berb0rak,,saling tukar pndangn tentang subjek mana y paling 0k t0k d ambil,,ak xsmpt lak nk tnye ape nama di0rang..




ahahha..Nie the last pic y ak k0ngsikan kt sini...Masih ada lg,,tp biarlh hnya ini je y jdikn tatapn...M0ga saat2 begini tiba lg...dimana kami blh brkumpul lg,,..Ak merindui kalian semua..Sem0ga Hari keluarnya result nnti kita mmpu jmpa kmbali..:)

Terima Kasih Buat kalian y betandang kt blog nieh...M0ga d lain hari ak mmpu k0ngsikan lg saat2 indh bersama kalian..Camwwy00....:)

Sunday, 1 January 2012

(',0') Hatiku Di Kinabalu

Hahaha..N0w ak k0ngsikan lg,,tp bukannya citer nieh ada smbungaqn nya,..Part 2 y ak mksudkn e2 adalh d mana penangan citer nieh mmpu membawa ak serta sis Ika berk0ngsi n saling bertukar pandangan tentang perjalanan di dalam cerita hatiku Di Kinabalu ini..Gara2 penangan citer nieh jgk lh mmpu mmbuatkn kami leka berchatting d fb..Kt bwh nnti ak ku p0stkn carta chtt y mmpu kami bersembang mlm 2....





daddy ngah cibuk tidokan he lil princess, mummy plak cibuk ngn fb......tq daddy
 ·  ·  · hari Sabtu, masa 11.35 ptg · 
  • Anda, Fydaa LatifNurul HanaAnis Najwa dan 5 yang lain menyukainya.
    • Emy Emylia Selamat Menyambut tahun baru buat sis Qaseh Syafikhan abg Qaseh Khairul Ikhwan..m0ga thn y tiba mmbawa sejuta rahmt dlm hidup sis dn abg bersama ur lil princess Dwi Farhana....
      hari Sabtu, masa 11.46 ptg · 
    • Nabilah Rosli baik nye daddy Qaseh Khairul Ikhwan hihi
      hari Sabtu, masa 11.49 ptg · 
    • Norashikin Abdul Aziz happy new year kak ika and abg...oppss..and dwi..hehehe..
      Semalam pada pukul 12.08 pagi · 
    • Qaseh Syafikha hepy new year Emy Emylia n Norashikin Abdul Azizn thanks a lot
      Semalam pada pukul 12.19 pagi ·  ·  1
    • Qaseh Syafikha Nabilah Rosli haruslah baikkkk....anak daddy kn
      Semalam pada pukul 12.19 pagi · 
    • Emy Emylia sis,,tadi tng0k cite Hatiku di kinabalu,,terus imagine sis,,abg wan n ur lil princess Dwi...
      Semalam pada pukul 12.20 pagi · 
    • Qaseh Syafikha hehehe....coz cite 2 la abg ajak sis pnjat kinabalu but cite 2 mmg best n sedihhh
      Semalam pada pukul 12.21 pagi · 
    • Emy Emylia bila di0rng smpai je ke puncak gunung 2,,trbayang sis n abg lg,,pasti bila saat 2 tiba,,abg wan akn say s0mething 4 u sis....s0 sweet time 2...cite yg menusuk kalbu...
      Semalam pada pukul 12.23 pagi ·  ·  1
    • Qaseh Syafikha hehehe....x jgk kot coz pegi berempat la abg sis bff abg n he gf....seyess, sis tgk ombak rindu x nangis sebak jew but tgk cite nie tersedu2 nangis
      Semalam pada pukul 12.27 pagi · 
    • Emy Emylia hahaha,,pegi berempt p0m xkn jd halangn t0k abg wan nnti...tnggu je sis....memang ngis terus tng0k citer2,,yg ending lg sedih kn,,cz yana mtk d lpaskan...terus nagis time 2...
      Semalam pada pukul 12.31 pagi · 
    • Qaseh Syafikha yup....sis nangis part yana tau lara tu madu dye, bile anak dye x nak ngn dye n bile yana luah perasaan kat anak dye n part last yg dye suruh husband dye lepaskan dye.....mula2 kemain gelak ag
      Semalam pada pukul 12.34 pagi ·  ·  1
    • Emy Emylia start citer2 memang epy bila dialek yana di ajuk..s0k0ng ngn knyataan sis2...bila anknya xpedulikn dia,,gugur airmata bb anknya lebhkn lara lg dari yana...luahan kasih dari se0rang ibu,,tiada galang gntinya kn sis..???
      Semalam pada pukul 12.38 pagi · 
    • Qaseh Syafikha tau x pew....tpi suka gak coz papa dye still ingt anak dye yg mane ibu kandung yg mane ibu tiri, sedih sgt2 bile anak yg kita kandung syg ibu tiri dye ag....x sangguppppppppp
      Semalam pada pukul 12.41 pagi ·  ·  1

^_^ Hatiku Di Kinabalu

Kali Pertama ak men0nt0n cerita hatiku Di Kinabalu...permulaan memang eppy je,,tp bila d pertengahan perjalanan ceritanya mmpu mmbuatkn ak menitiskan airmata...tentang cerita ini d katakan bez saat ak sedang 0n9 d twitter,,time 2 Abg Qaseh khairul ikhwan sibuk mencari link utk mend0wnload cita nieh..Paling bez n mencuit hati ngn telatah abg wan sbb heroin dlm citer nieh mrupakn artis y d minatinya iaitu Yana Samsudin..Bak kata wife abg wan lak tentang cerita nieh *seyyess sgt bez n sedih a gerat combination of Yana Samsudin n Zul Ariffin as husband n wife*..T0k d ceritakan semua memang tak mmpu t0k ak menghuraikkn tiap babak y berlaku,,s0,,ak cdgkn tng0k lah samada d astro bila ada ulangn mahupun secara 0n9 kt youtube...hahaah..Dan d sbbkan penangan cite nieh Sis Qaseh Syafika tlh mmbuat review tntg hatiku Di kinabalu nieh..nnti ak k0ngsikan bersama kt sini....





">MENYENTUH HATI

-Anuar setia tuggu Qistina coma
-Qistina dpt tahu Lara tu madu dye
-anak sendiri tak dapat terima kehadiran Qistina n lebih sayangkan ibu tiri dye-part Anuar tunjuk semua barang2 Qistina yg dye still simpan
-Qistina mintak maaf ngn Maya sebab dah hilang saat2 nak besarkan anak dye
-Qistina mintak Anuar lepaskan dye sebab x nak rosakkan kebahagiaan Lara dan Maya 

yg x best n paling x leh nak terima lam cite nie bile Anuar kahwin ngn Lara n Qistina mintak lepaskan dye......cite nie perfect coz mula2 tgk kita akan gelak jew tgk Anuar nie suka usik Qistina, n then kita rase bahagis tgk keharmonian rumah tangga Anuar & Qistina ngan kehadiran Maya n akhir cerita membawa kita kearah kesedihan melihat kisah Qistina & Anuar.....anak Qistina yg sgt dingin ngn mamanya sebab dah terlalu biase ngn ibu tiri dye, sepanjang tgk cite nie Yana dah berjaya membawa saya menjelajah ke alam kesedihan Qistina n part yg paling x blh lupa bile Qistina luah perasaan kat anak dye air mata tak henti2 turunnnnnn huhuhuhu

"sejak mama coma, mama kehilangan kasih sayang seorang anak yg mama tak sempat nak besarkan...mama tak pernah mintak semua nie terjadi.......
mama tak pernah mintak mama terbaring lama2 kat atas katil tu dan mama tak pernah mintak kasih sayang suami dan anak mama berpindah pada org lain...."

n coz of this awesome story next month my hub ajak panjat gunung kinabalu.....yahooooooooooooo!!!!!!!
                                   
                                            <created By:Qaseh Syafikha>

Dan 0leh itu,,ak d0akn m0ga perancangan Abg Wan yg hendak memanjat gunung kinabalu bersama wife tercinta dapat d lakukan dengan jayanya.Sem0ga kasih dan cinta y bersemmi antara mereka meruntum hingga ke syurga bersama ngn Puteri mereka iaitu Dwi Farhan..Sis Ika s0rry cz xmtk izin dulu t0k created sal cite nieh....Dan d0akn jgk m0ga sepanjang perjalanan mereka dalam perlindungan kasihMU yaALLAH..aMinn.....!!!! ('0,') Still g0jjess Always sis Ika....

SELAMAT DATANG TAHUN 2012

Assalamualaikum....Hari nieh merupakn hari pertama ak mengupdate bl0g dalm tahun baru 2012 yang baru saja tiba 2 hari dn selama itulah jgk ianya mmbawa pergi tahun 2011 y telah kita jalani selama ini...M0ga tahun yg tiba mmbawa sejuta rahmat darinya..M0ga segala kesalhan y d lakukan pd tahun y sudah mmpu mmberi pengajaran y cukup brmkna buat diri ini..segala apa y bel0m lg tercapai,,insyaAllah akn d teruskn jgk pd tahun 2012..Tahun baru,,semangat baru dan Mulakan Azam yang baru dengan satu tekad y jitu untuk terus melangkh maju ke hadapan supaya diri tidak ketinggalan dek arus pem0denan dan perkembangan zaman...tahun baru ini jglh y membuatkn ati ak sntiasa berdebar mennti result STPM y bakal keluar pertengahan bulan 3 nti.Dengan sgala usaha y telah ak lakukn sblm dan semasa mnjalani exam,,ak berharap y ak mmpu mndpt result y cemerlang sekaligus mmpu melayakkn ak t0k melangkh masuk ke gerbang menara gading dan mmpu merealisasikan impian ak untuk terus smbung pengajian ku dalam k0s Bissness Stdy....InsyaALLAH dengan izin y maha kuasa...Selamat tinggal tahun 2011 y mmbawa liku2 hidup dalm pelbagai cara,,warna dn rasa y telah ak kecapi sepanjang tahun tersebut...Selamat datang Tahun 2012 y telah p0m mnginjak usia selama 2 hari..m0ga kedatanganmu mmbawa lebih warna warni dalam kehidupan ku sekeluarga....Melangkah lh dengan maju serta berpandangan jauh ke hadapan m0ga kita mmpu bangkit dari kegagalan d tahun y sudah...supaya kita mmpu seiring dengan 0rg2 y telah p0m mncpai kemajuan dalam pencarian sebuah kehidupan....


P/s":kegagalan bukanlah satu titik n0ktah untuk mematikan semangat serta tekad y kita miliki demi mencari sebuah kejayaan seprtimana y kita semua impikan,,krn dengan kegagalan itulah AKN melahirkan satu tekad y lebih kukuh dan mampu menaikkan semangt kita demi menggapai sebuah kejayaan tanpa men0leh lg kebelakang...

Tuesday, 27 December 2011

tEntanG pErasAAnku trhadapMU.....




                          ---->Luahan Hatiku Buat DiriMu y peNah beRtahta dLm aTy iNi<------


                                               Ku lihat laNgit terTutup kAbus mAlAm...
                                   BintaNg daN bUlan puN xterLihat cAhanya yaNg terAng..
                                                                            Ku disini senDiri dAlam gelapnyA malam..
                                  Menanti dIrimu yaNg xKunjung dAtanG
                                                             Bila Kau daTang mEmeluk tubuHku yaNg usang
                               Aku Akan tEtap diSini menUnggu diRimU datang mEnjEmputKu 
                                            Untuk kEmbali dAn berSatu kErana Cintaku hAnyalah Untukmu......

Friday, 23 December 2011

..pEnangan cInta..cEngggiitulah g0maknyer..^_^



<-----,,Satu kata brjuta mkna y bisa mmbuat manusia    menangis,,kdg2 jg tertawa..
Suntuk tanpa musuh,,Senyum tanpa teman,,Marah tanpa cela,,Benci tanpa erti,,Gelisah tanpa masalah,,Brfikir tanpa akhir,,Sedih tanpa bahagia,,Benci tanda rindu,,marah tnda syg,,Tertawa dlm tangis dan menagis krn gembira..
           Inilah d namakan penyakit ati..
Tetapi tetap d sukai 0leh umat manusia yg selalu mencari hingga ke hujung dunia...
Tanpa pernah mengenal erti jemu dn brputus asa...
Walau terdera,terluka dan tersiksa yg selalu datang menerpa..Inilah penangan cinta....



p/s:brkawan biarlh bribu,,brcinta biarlh satu..setiakn dirimu setiap wktu m0ga kebahagiaan yg d damba mnjadi milikmu...cinta sesama manusia kdg2 tidak kekl spt yg kita rncg,,krn cinta yg hakiki adlh milik allah s.wt.s0,,cntailah sang pencipta kita dhulu,,kmudian barulah cari cnta sesma mnusia..Hertz deep-deep..^_^

Wednesday, 21 December 2011

..Jangan Pernah Tinggalkan Aku Kese0rangan..



                       Rasa Kehilangan bila dirinya sudah tiada...
Saat kta brsedih,,dia brusaha mmbuatkan kita tersenyum..
Saat kta merengek,,dia brusaha mmbuat kta senang dan saat kta mnghilang,,,dia brusaha mncari kita d mana...
Disaat dia memerlukan khadiran kita,,apakah kita akn sntiasa ada untk dirinya mnemani nya sbgaimana dia mnemani kta saat kta mmrlukn khadirnnya..???Brpijklah d bumi yg nyata,,brbagilah masa y ada seadilnya,,sesungguhnya khadirn se0rg shbt lebih brnilai dri khadiran se0rg insn yg brgelr TEMAN LELAKI....kerana Sahabat Sejati selamanya Di Hati...


p/s:sayangi dn hargailah sahabt yg hadir dlm hdup kita,,krn khadirnnya sukar d cari gnti apbila ianya telah pergi...